2014-02-11

Karcsúsító limonádé


 

A limonádé télen-nyáron kitűnő választás, nagyszerű szomjoltó, finom üdítő ital, bármiből és bármikor készíthető. Szezonális a bodzavirág-limonádé, a citromfű-limonádé, de mentalevél télen is kapható, úgyhogy mentalimonádét bármikor készíthetünk.
Népszerű a nagy „karriert” befutott – eredetileg New Yorkban táplálkozási szakemberek által megalkotott – úgynevezett „karcsúsító víz“, vagy Schlank-Wasser, ahogy a németek nevezik.
Egyszerűen elkészíthető házilag is, csak négy természetes összetevőből áll: ezek az uborka, a citrom, a gyömbér és a mentalevél.

Nagyon kellemes, finom ital, és ha még fogyhatunk is vele, már nyert ügyünk van, de ha mégsem, akkor sincs baj, mert jó hatással van az egész szervezetre. Mint ismert, az uborka kitűnő vízhajtó, a gyömbér jó hatással van az emésztésre, a citrom méregtelenít, a menta pedig frissít és gyorsítja az anyagcserét. A titok a komponensek egymást erősítő zsírbontó és méregtelenítő hatásában keresendő. Természetesen a siker érdekében a korlátozott kalóriabevitel és rendszeres testmozgás elengedhetetlen.

Hozzávalók: 1 kígyóuborka, 1 citrom, 3-4 cm gyömbér, egy csokor mentalevél

Elkészítés:
Töltsünk meg egy 2 literes kancsót hideg vízzel, és rakjuk bele a vékonyra gyalult uborkaszeleteket, a meghámozott és hajszálvékonyra vágott gyömbért, a megmosott, felkarikázott citromot és a mentalevelet. Egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe. Másnap már fogyasztható.



1 megjegyzés:

teller-cake írta...

A karcsúsodást nem lehet elég korán elkezdeni, mindjárt itt a tavasz majd a nyár... Szívesen kipróbálom, finom lehet!