2016-04-25

Sajttorta fehér csokoládéval



Voilà!
Vagyis, ime a csokimousse-torta kapcsán emlegetett fehér csokoládés sajttorta. Elkészítése nem bonyolult, csak keverem-kavarom...
A sütés kicsit "faxnis", de az eredmény minden fáradságot megér. Ez a lisztmentes sajttorta mennyei

2016-04-21

Csoko, csoko, csokoládé - csokimousse-torta




Csokimousse-tortának neveztem el ezt a csodát, de lehet, hogy a „nagykönyv” szerint nem is az, konyhatúrásan alakult... 
Ugyanis már egy ideje próbálkozom egy három hozzávalóból álló sajttortával: 250 g Milka fehér csoki, 6 tojás, 250 g Philadelphia natúr krémsajt: az íze és állaga már elsőre is fenomenális lett. Probléma csak a forma méretének megválasztásakor történt, a torta kicsit laposabb lett a kelleténél. Végül sikerült megtalálnom a megoldást, az ideális formaméret ezekhez a mennyiségekhez a 22 cm-es kapcsos tortaforma.

2016-04-17

Saláta almával, kivivel



Mi kell egy jó salátához? Friss, kitűnő minőségű zöldség, esetleg gyümölcs és egy egyszerű dresszing. Nem kell túlbonyolítani. A hangsúly a minőségen van. 
A dresszing nálam legtöbbször hidegen sajtolt olajból és borecetből áll. Néha majonéz is kerül a salátára, ha a recept megkívánja, de azt is olívaolajból és tojássárgájából készítem, kevés mustár hozzáadásával.

2016-04-15

Zölbabszuflé



Többször említettem, nálam a változatosság, a szezonalitás, a jó minőségű alapanyagok, a szép tálalás – ezek a fő szempontok, ami a „konyhatúrámat” illeti. 
Zöldség- és gyümölcspárti vagyok, de télen, tavasszal, amikor csak primőr van a piacokon, inkább választom a saját, vegyszer nélkül tartósított zöldséget, vagy a gyorsfagyasztottat.