Manapság a curry elnevezést nagyon sok távol-keleti eredetű ételre alkalmazzák. Igazi hazája India, ahol ez egy fűszeres zöldségétel, míg Thaiföldön bármely ételt, amit kókusztejben főznek, curry-nek neveznek. Ez a garnéla curry az itt található recept alapján készült.
Hozzávalók:
1 ek olaj
2 ek piros curry paszta
250 g kókusztej
1 kaliforniai paprika, csíkokra vágva
200 g laskagomba, szeletelve
200 g garnéla, friss, tisztított
Friss bazsalikomlevél, só, ízlés szerint
Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajat felforrósítom és beleteszem a curry pasztát, egy percig pirítom, leveszem a hőt és és hozzáöntöm a kókusztejet. Hozzáadom a gombát és a paprikát és mérsékelt tűzön párolom 3 percig. Ezután belerakom a garnélákat és további 2 percig főzöm. Sózom, ízlés szerint, és megszórom a felaprított bazsalikomlevéllel.
Tényleg egyszerű,gyors és valóban egy könnyű vacsora!
VálaszTörlés