A klasszikus pesto Észak-Olaszországból, Genovából származik - pesto genovese -, tradicionális összetevői a bazsalikomlevél, a fokhagyma, a fenyőmag, az olívaolaj és a Parmigiano Reggiano. Neve az olasz „pestare”, „zúzni” szóból ered. A fenyőmag helyettesíthető dióval, a pesto még pikánsabbá tehető, ha a bazsalikomlevél mellé mentalevelet keverünk.
Hozzávalók: 150 g spenót, 1,5 dcl extra szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek fenyőmag, 6 ek parmezán, frissen őrölt só, bors.
Elkészítés:
A spenótot megmostam, leforráztam, megszárítottam, és a szárazon felhevített serpenyőben megpirított fenyőmaggal együtt aprítógépbe tettem. Hozzáadtam a fokhagymát, a lereszelt parmezánt, sóztam, borsoztam, majd jól összekevertem, átdaráltam. Ezután cseppenként adagolva, hozzákevertem az olívaolajat. Frissen főzött, forró tésztára téve egy igazán könnyű vacsora, de kenyérre kenve kitűnő előétel is lehet.
Gyerekkorom óta kedvencem a spenót és érdekes az én gyerekeim is szeretik:) Micsoda jó ötlet pestóként elkészíteni, mindenképpen kipróbálom:) Nagyon tetszik a képed is.
VálaszTörlésMint csábító ízét.
VálaszTörlésJó hétvégét
trollanyu@nagyon köszönöm!
VálaszTörlésa spenótot nálunk is mindenki megeszi, de ahogy a levesnél már írtam,EZT a levest az is szereti, aki a spenótot amúgy nem :)
FP@Köszönöm! Viszont kívánok.
VálaszTörlésNagyon jó ötlet spenótból a pestó, és tényleg aki amúgy nem szereti, így igen !
VálaszTörlés