A puding, pudingpor nélkül, belopta magát a szívembe, és a konyhámba. Elkészítése végtelenül egyszerű, pláne, hogy nem kell előre tervezni semmit, ha tej és kukorica-keményítő van otthon, akkor egy-két rendelkezésre álló kiegészítővel pillanatok alatt csodás desszertet készíthetünk. Nálam az alap minden esetben, a fentieken kívül, a vanília és a csoki. Vagyis a korábban leírtak szerint elkészítem a vaníliapudingot, és aztán kitalálom a variációkat.
Ha a kész, még a forró vaníliapudingba beledobok pár kocka finom étcsokit, és hagyom elolvadni, akkor csokis lesz. Ha csak a pohár aljára teszek, vagy a pudingba keverek forgácsra vágott csokit, akkor ez ropogós marad benne. Én ezt szeretem a legjobban. A tetejére pedig csokit, mogyorót, diót, vagy gyümölcsöt rakok, vagy ezeket kombinálva. Most ezt a csodás meggyet tettem rá.
Nagyon pártolom ezt az ötletet, ha egszer otthon is el lehet készíteni, miért kéne tasakos por, tele mindenféle adalékanyaggal. Legutóbb karamellpudingot készítettem, az is nagyon finom. De azért bevallom nélam mindig van otthon 1-2 csomag pudingpor szükség esetére. De már töredékét sem használom annak a mennyiségnek, mint régebben.
VálaszTörlésLáttam, hogy feltettél egy töltött fánk receptet, talán tegnap, de nem találom itt sehol:)
VálaszTörlés@trollanyu, tényleg, ahogy írtam, szuper dolog ez a por nélküli puding, kipróbálom legközelebb a karamellt, ilyet eddig még nem készítettem, pedig a karamellt nagyon szeretem.
VálaszTörlésA fánkot igyexem megírni és postolni :)
Köszönöm az ötletet. Ki fogom próbálni a bolti porok helyett. A desszert isteni lehet azzal a sok meggyel.
VálaszTörlésNagyon guszta a desszert,és a házi pudingot kipróbálom,jó kis desszert lett volna ma nekünk!!!!már a babapiskótás csokis desszerted is kinéztem,de előbb-utóbb elkészül.Egyébként is tetszik a stílusod!!:):):)
VálaszTörlésTényleg nagyon jó ötlet! Én is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlés@Petra, Roza, örülök, hogy kipróbáljátok! Tényleg nagyon egyszerű.
VálaszTörlés@Mellissina, örülök és köszi! Bármikor elkészíthető és tényleg csak pár perc. Annyit kell várni míg kihűl, de én langyosan is szeretem!
Te jó ég...milyen gyönyörü, és guszta ez a meggy pudding. Én általában házilag szoktam késziteni a csokoládé puddingot, ez valami fantasztikus, csak sajnos itt nem tudunk kapni jó meggyet, csak import üzletböl, ami meg nagyon drága!
VálaszTörlés