Ahogy már többször említettem, nálam az, hogy mikor mit főzök, nemcsak az alkalomtól függ, hanem attól is mi „mosolyog” éppen rám aktuálisan a piacon. Szombaton mindenki sonkát és kolbászt vásárolt, én medvehagymát vettem. Olyan szép és olyan olcsó volt, hogy nem tudtam ellenállni neki. Csodás leves lett belőle.A húsvéti sonka-tojás és egyéb nem könnyű finomságok után igazi felüdülést jelentett, és nemcsak a szép zöld színe miatt. Persze az sem mellékes, hogy nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, 2-3 burgonya, 1 hagyma, 1 ek olaj, só és rózsabors
Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároltam, felöntöttem 1,5 l vízzel, beleraktam a kockára vágott burgonyát, és a szintén megmosott, és összetépkedett medvehagyma negyedét. Mérsékelt tűzön addig főztem, amíg a burgonya megpuhult. Ekkor hozzáadtam a maradék medvehagymát, összeforraltam, és az egészet botmixerrel pürésítettem. Fűszerezés: frissen őrölt só és bors, ízlés szerint.
Gazdagítható tejszínnel, tálalható baconchipssel, pirított zsemlekockával vagy chiliszálakkal, amely nemcsak nagyon dekoratív, hanem még pikánsabbá teszi a levest.
Látom a medvehagyma téged is elvarázsolt. Jól hangzik, ki fogom próbálni.:)))
VálaszTörlésJól telt az ünnep?
Nagyon jó kis leves lett ebből, és az alsó kép...:) Nagyon tetszik, nálam most nyílnak a virágok...:)
VálaszTörlésÉn csak csodálom a medvehagymás ételeket, ez is nagyon tetszik. Most virágzik éppen, milyen szép is egy virágzó medvehagyma mező.Remélem szép húsvétotok volt:)
VálaszTörlésIgen, igazad van Petra, tényleg elvarázsolt, olyan üdék és kívánatosak a friss levelek ...
VálaszTörlésLilla, látni ahogyan a virágok nyílnak, tényleg csodás lehet, én most a képen látható bimbókat vázában „késztetem virágzásra” :), nem tudom, sikerül-e.
Trollanyu, virágzó medvehagyma mezőt még én sem láttam csak fotón - menni kéne... :)...
Köszönöm, a húsvét csodásan telt, együtt ünnepelt az egész család, szülők, gyerekek, testvérek, unokatestvérek... .
Nalunk itt medvegymat nem talalunk sehol a piacon, de hasonlo fele hagymakat, de egyiknek sincs olyan gyonyoru szep levele, es viragja mint ami nalatok van.
VálaszTörlésA leves igazan guszta, es finom. en is szivesen el keszitenem de megsem lenne ugyanaz az ize.
A gyonyoru himzett tojasaidat fel tettem a multkori postomra, vissza linkelni hozzad! Remelem nem haragszol!
Én is ki fogom próbálni:) Nagyon ígéretesen néz ki:)
VálaszTörlésSajtos rágcsával kísérve de finom lehet!!!!
VálaszTörlésBorzalmas a szóellenőrző, az embernek nincs kedve hozzászólást küldeni, néha alig lehet kiolvasni a betűket és akkor kezdhetem is elölről...
Hello Vicuska, jó, hogy szóltál, szóellenőrzési probléma abszolválva:)
VálaszTörlésÖrök hálám :)
VálaszTörlés