2013-01-01

Hal... saláta, halsaláta


A szilveszteri evés-ivás után, ha úgy délután három körül ebédre, macskajajt gyógyítandó, megvolt a korhelyleves, recept talán majd jövőre..., akkor vacsorára már csak valami saláta jöhet szóba, legalábbis nálam. Ha lúd, legyen kövér alapon, a salátát dobjuk fel füstölt hallal, tojással.  A saláta bármilyen zöldséggel gazdagítható, az kerül bele, ami éppen van a háznál.


Elkészítés:
A salátát tépkedjük darabokra, tehetünk bele csíkokra vágott, vagy gyalult sárgarépát, uborkát, paprikát, retket..., daráljunk rá sót, borsot, cseppentsük rá olívaolajat és balzsamecetet. Kész.
A halsalátához főzzünk meg keményre 2-3 tojást, szeleteljük fel. Vágjunk egy hagymát kis kockákra. A füstölt halat, ez lehet lazac, vajhal, tokhal, vágjuk vékony csíkokra. Adhatunk hozzá kis kockára vágott kaliforniai paprikát. A hozzávalókat keverjük jól össze, locsoljuk meg citrom- vagy lime-lével, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemlevéllel vagy/és kaporral. 
Kevés olívaolaj vagy majonéz is keverhető hozzá. Tálaljuk lehűtve.


3 megjegyzés: