Ha valami nagyon gyors előételre vagy desszertre van szükségünk, igazán jó szolgálatot tehet a friss leveles tészta. Nagyon sokféle kapható, én ha veszek, akkor a Tante Fanny tésztát veszem. Eddig csak sós változatban készítettem, sonkával-sajttal, de nagyon finom lehet édesen is, túróval vagy lekvárral.
Lényegében a leveles tésztára bármit rárakhatunk, paradicsomot, gombát, gyümölcsöt....
Most megint egy sós előételt készítettem leveles tésztából hagymával, olíva-és kapribogyóval.
Hozzávalók: 1 tekercs leveles tészta, 3-4 shalotta, 2 ek olívaolaj, kapri-és olívabogyó, kristály tengeri só, őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőpapíron lévő leveles tésztát félórával a sütés előtt vegyük ki a hűtőszekrényből. Ezután tekerjük ki, és vágjuk kilenc négyszögre. Egy késsel óvatosan metsszük be a tésztát a szélétől kb. 1 cm távolságra az oldalak mentén, vigyázva, hogy ne vágjuk át. Ezáltal sütés közben a kockáknak pereme képződik.
A hagymát az olívaolajon süssük üvegesre, keverjük hozzá a kapri-és olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Vegyük figyelembe, hogy a kapribogyó is sós. Kenjük meg a tésztakockákat tojássárgájával, és rakjuk rá ezt a keveréket. Megszórhatjuk még szezám-vagy köménymaggal is. Süssük 180°C -on légkeverésen 12-15 percig.
Tálaljuk langyosan.
Anna, nagyon guszta, elegáns, és finom ezek a helyes kis kockák! Köszi a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm Elisabeth, örülök, hogy tetszik a recept, nálad is sok csodás dolog található...
VálaszTörlés