Joyeux Noël!
Season's Greetings!
С Рождеством Христовым!
Frohe Weihnachten!
Merry Christmas!
God Jul!
Most már tényleg komolyan el kell kezdtem "foglalkozni" a karácsonnyal, el kell dönteni mi legyen a menü, mit süssünk, milyen legyen a karácsonyfa, milyen színű legyen a dekoráció...
A karácsonyfán szeretem a mézes szíveket, csillagokat és az ehető díszeket. Ennek jegyében készültek ezek a habcsók karikák is, melyek arany szalagra fűzve kerülnek majd a karácsonyfára.
Nem mellesleg tojásfehérjék felhasználására is kitűnő.
Imádom az olasz konyhát, már kismilliószor leírtam.
Elég csak a tészták változatosságát említeni, melyek formái már-már designer-i tervezés eredményeként születnek meg. Minden tésztának megvan az ideális felhasználási területe, módja, de ennek, természetesen, csak az egyéni képzelet szab határt.
Durván négy nagy csoportba sorolhatjuk az olasz tésztaételeket:
A spenót már jó ideje nagy szerephez jut a konyhámban. Főleg nyáron, de ha csodás bébispenótot látok a piacon, akár télen is. Tehát nem véletlen, hogy csak spenótleves receptből három is van a blogon. Egyik nagy kedvencem a korianderes, camambert sajtos, de nagyszerű és látványos a lila burgonya chips-szel, vagy a sült fokhagymával tálalt leves is. Nem hagyható említés nélkül a spenótpesto sem, de gazdagíthatunk spenóttal tésztás, burgonyás ételeket, mint a spenótos tepsis burgonya.
Karácsonyi menüpontként – a változatosság jegyében, rántott hal vagy halászlé helyett – most éppen spenótos spagettin gondolkodom, tejszínes mártásban, grillezett lazaccal. És most egy kicsit melós, de annál ütősebb spenótos étel következik. Nemcsak finom, de látványos, szép is: ez a palacsintatorta spenóttal.