Ma nagycsütörtök van, a bibliai utolsó vacsora, a néphagyomány szerint zöldcsütörtök, amikor is friss zöldekből készített ételek fogyasztása javasolt, sóska, spenót, medvehagyma - ezeknek van most szezonja....
A sóskalevesem minimál verzióját javaslom: sem tejszín, sem turmix, sem buggyantott tojás (lesz elég húsvétkor), csak úgy rusztikusan...
Annyi különbséggel, hogy a hagymát egy kicsit még 1 kk nádcukorral karamellizáltam.
Szerintem álomfinom lett, legalább is nekem.
Kíváncsi lennék, mit szóltok hozzá...
Szerintem jó lehetett, ki fogom egyszer próbálni, mert nagy sóskaimádó vagyok, jöhet minden formában, bár ehhez a rusztikushoz is kitűnő a buggyantott tojás ötlet, nem húsvétkor, amikor tojásmérgezés van, hanem valamikor máskor, amíg még van friss sóskalevél.
VálaszTörlésAz idén még nem készítettem sóskát
VálaszTörlés, de már alíg várom, nagyon de nagyon szeretjük!
Kellemes Húsvétot!
VálaszTörlésKöszönöm Juci!, Nektek is kívánok szép ünnepet!
VálaszTörlés