2015-12-29

Szilveszteri partifalatok - lazaccal, garnélával


Ha valaki otthonában tölti a szilvesztert a barátaival, és nem akar egész éjszaka a konyha és az étkező között ingázni, és pláne a virsli-füstölt-csülök-fasírtgolyó hármastól kicsit el akar távolodni, akkor ezek a partifalatok igazán nekik ajánlhatók. 

A főtt tojás-garnéla elkészítése itt olvasható a blogon, a korábban ajánlott avokádókrémes cukkinitekercsek pedig füstölt lazaccal is készülhetnek, azaz a grillezett cukkinire vékonyra szeletelt füstölt lazacot rakunk és tekerünk fel.

2015-12-16

Csodakifli kókuszos dióval


Az adventi időszak számomra egyik kedvenc foglalatossága az ajándékok készítése és a menün való gondolkodás mellett, a különböző aprósütemények, kekszek készítése. Ezek lehetnek édesek, sósak, sajtosak, túrósak ...
Az édes verzió méltán híres képviselői a hókifli és a csodakifli. Most ez utóbbi kerül terítékre. Méghozzá kétféle, most diós-kókuszos, később szilvalekváros töltelékkel.

2015-12-06

Sütőtökszuflé


Nincs szerencsém idén a sütőtökkel, az eddigi öt vásárlásból egyszer mondhattam el, hogy maradéktalanul meg voltam elégedve. Pedig mindig a nagydobosi fajtát választom, és választottam most is. Nálam a legfőbb kritérium, hogy a tök állaga a sütés végére édes, krémes legyen. Ennek a kritériumnak szerintem csak ez a fajta felel meg, ha egyáltalán. 
A sonka vagy kanadai sütőtök nem ilyen, önálló desszertként nem állja meg a helyét - lágy, szálas, nem édes-, de süteményekhez használható.