Hozzávalók: 3 alma, 120 g liszt, 90 g kristálycukor, 250 g görög joghurt, 1 ek olívaolaj, 1 tojás, 1 citrom lereszelt héja, 50 g mazsola, 1/2 sütőpor, 2 tk vaníliakivonat, 1 ek rum
Elkészítés:
Hámozzuk meg és szeleteljük fel az almákat. Locsoljuk meg kevés citromlével.
Szitáljuk át a lisztet, keverjük hozzá a sütőport és citrom lereszelt héját.
Keverjük habosra a tojást a kristálycukorral, adjuk hozzá a joghurtot, az olívaolajat, a vaníliakivonatot, a rumot és a mazsolát. Adjuk a lisztet részletekben a tojásos-cukros keverékhez és keverjük jól össze.
Egy 22 cm átmérőjű formát béleljünk ki sütőpapírral és töltsük bele a tésztát.
Rakjuk a tetejére az almát, és 200 C fokra előmelegített sütőben süssük készre 35-40 perc alatt.
Tálaláskor szórjuk meg a süteményt porcukorral.
Megjegyzés: variálok ...
- a liszt felét legutóbb réteslisztre cseréltem
- a citrommal meglocsolt almákra szórtam egy kevés fahéjat
Azt kell mondanom az almás süteményem még csodálatosabb lett, érdemes így is kipróbálni.
Csodálatos, muszáj lesz megsütnöm! ;-)
VálaszTörlésKöszi! Majd írd meg milyen lett, ízlett-e :)
VálaszTörlésIsteni finom,csak ajánlani tudom!:-)
VálaszTörlés