2016-06-30
Kínai csirkemellkockák
2016-06-26
Erdei rókagombaleves
Nem tudom ki hogy van vele, de én alig várom minden tavasszal, kora nyáron, hogy megjelenjenek az erdei gombák. Elsősorban persze az erdőben – imádok gombászni, az idén eddig erre két eredménytelen kísérletet tettem –, de legalább a piacon. Ez a csodás rókagomba is a piacon került a kosaramba. Nem olcsó, de nem is kell belőle sok, az eredmény pedig magáért beszél. Szerintem igazi jó gombaleves csak erdei gombából készülhet.
2016-06-16
Rakott karfiol baconnel
Rakott ételt nagyon sok mindenből készíthetünk, lehet kísérletezni a hozzávalókkal. Legismertebb reprezentánsa a rakott krumpli, egy igazi hungarikum. Mindenki ismeri, szereti, készíti, tökéletes egytálétel.
Aztán a hagyományos, krumpli-kolbász variáción túl készülhet csak zöldséggel kolbász nélkül, vagy akár zöldség nélkül, mint a francia gratin dauphinois.
2016-06-14
Eper-mousse-torta
Lassan vége az eperszezonnak, fussatok neki! Már csak azért is érdemes elkészíteni ezt a tortát, mert még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá....
Minimális munka, maximális élvezet.
Ami a torta kerületének „rusztikus” voltát illeti, be kell valljam – „konyhatúrás” lévén – még nem jöttem rá, hogyan kéne csinálni, hogy szép is legyen. Mivel a mousse a kekszalapra folyékony állapotban kerül, aztán a hűtőszekrényben kapja meg végleges konzisztenciáját, nem mertem csak egyszerűen betölteni a sütőformába (kifolyik, ráragad), ezért azt kibéleltem sütőpapírral, melynek egyenetlensége adja a kész torta oldalának hullámait. Ötlet? Valaki?