2017-12-16

Karácsonyi menüsor


Közeleg a karácsony, itt az ideje megtervezni a szentestei vacsorára a menüsort. Hagyományosan nálunk is kerül mindig hal az asztalra, de ez nem feltétlen a halászlé, vagy a rántott hal...
Ez lehet grillezett lazac, rácponty, halleves, és ami elmaradhatatlan az a borleves, a zöldségek és gyümölcsök.
Ha valaki úgy gondolja, hogy az idén "elszakad" a rántott hal-halászlé párostól, és valami nem hagyományosat készítene, akkor én a következőket, vagy ezek kombinációit ajánlom. 

Mivel még van rucola a kertben (a boltokban is kapható) és nagy kedvencünk a cékla, az avokádó, a füge, most ezek határozzák meg a menüsort. 
És, nem mellesleg, mivel ezek a fogások nagyon gyorsan elkészíthetők, nem kell a háziasszonynak az estét a a konyhában tölteni, a céklát pedig meg lehet előző nap sütni.
A receptek a képaláírásokra kattintva érhetők el.

Előételek:  

Sült cékla sajttal

Rucola fügével, sonkával

Garnéla avokádóval, rucolával

Főételek: 

Grillezett lazac fokhagymával és kuszkusszal

Roséra sült kacsamell, sült almával, szilvával

Desszertek:

Mézes sült füge mascarponéval

Füge gránátalmával és sabayonnal 

Borleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése