2018-01-12

Csokoládés kókusztorta


Ki ne szeretné a csokitortát... Az igazi persze, krémes, narancsos, az elkészítése is hosszadalmasabb, de a borongós téli napokon, teához vagy kávéhoz, ez az egyszerűen elkészíthető csokis sütemény is tökéletes választás lehet.
És ez most ráadásul kókuszreszelékkel lett egy kicsit megbolondítva.

Hozzávalók:
- a süteményhez: 150 g liszt, 50 g cukrozatlan kakaópor, 200 g cukor, 100 g olvasztott vaj, 4 tojás, 200 ml tejszín, 30 g kókuszreszelék, 1 csipet só, 1/2 sütőpor, vaj a sütőforma kikenéshez
- a bevonathoz: 100 g csokoládé (legalább 75%-os) 10g vaj, 10 g kókuszreszelék


  

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C-fokra.
Egy tálban, kézi mixer segítségével keverjük ki habosra a cukrot a tojások sárgájával, adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük a cukros-tojásos-vajas masszához a tejszínt, a sütőporral és sóval elkevert és átszitált lisztet, a kakaóport és a kókuszreszeléket. Keverjük jól össze.
A tojások fehérjét verjük habbá, és óvatosan keverjük a masszához.
Vajazzunk ki egy tortaformát (nálam ⌀ 22 cm) és töltsük bele a tésztát.
Süssük a tortát középső szinten, 35-40 percig. Tűpróba.
A csokoládébevonathoz csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött, amikor felolvadt, vegyük le a gőzről, keverjünk hozzá a vajat, és vonjuk be vele a tortát. Mielőtt a csokimáz megszilárdulna, szórjuk rá a kókuszreszeléket. 



Egy korábbi nem kevésbé finom, és látványos mini csokitorta recept itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése