2020-01-28

Rácsos túrós pite


Hozzávalók:
- tészta: 250 g liszt, 100 g porcukor, 100 g vaj, 1 tojás, 1/2 ütőpor, 1 tk vaníliakivonat
- töltelék: 400 g rögös túró, 60 g porcukor, 125 ml tejföl, 1 tojás sárgája

Elkészítés:

Tészta 2/3 az alap, 1/3 -rács






Túrós pite /femcafé

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg vaj vagy zsír
  • 1 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3-4 evőkanál tej
Töltelékhez
  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál morzsa
  • 1 tojás
Elkészítés
A sütőporral elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a cukorral, az egész tojással és egy kevés tejjel lágy tésztává gyúrjuk. A tészta egyik felét kb. fél cm vastagra nyújtjuk, és egy kis tepsibe fektetjük. Hintsük rá a morzsát.
A töltelékhez a tojássárgájákat a cukorral meg a vaníliás cukorral keverjük habosra, hozzáadjuk a túrót, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsiben várakozó tésztára simítjuk a tölteléket, majd fedjük be a másik kinyújtott tésztalappal. A tetejét villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép arany sárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük négyzetes darabokra és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése