2021-11-26

Almachips, csak egyszerűen

Ki ne szeretné a chips-eket, gyerek és felnőtt egyaránt. A baj csak az vele, hogy a nem igazán egészséges, sőt a legújabb kutatások szerint, egyenesen ártalmas a magas sótartalma, az esetleges tartósítószerek és egyebek miatt. Ha igaz.

Viszont viszonylag kevés munkával mi is készíthetünk igazán egészséges, "mindenmentes" rágcsálnivalókat. A munka lényegében csak a tisztítás, hámozás, szeletelésből áll, és ezek után csak a sütő dolgozik. Gondolom aszalógépben is készíthető, de nekem az nincs, úgyhogy a jó sütő dolgozik.

Már korábban is készítettem különböző chips-eket, burgonyából, céklából, édesburgonyából, csicsókából és almából is.

Most almachips készült, a következők szerint:

Mossuk meg az almákat, és szeleteljük le egyenletesen vékonyra. Én ehhez zöldséggyalut használtam.
Rakjuk sütőpapírral borított sütőrácsra és előmelegített sütőben 90 C-fokon légkeverésen (aszaló program) kb. 1 óra alatt el is készül. A sütési idő felénél, forgassuk át a szeleteket.

Miután kihűlt, rakjuk az almaszirmokat légmentesen zárható dobozba vagy üvegbe. Ha jól csináltuk, akkor a lezárt tárolóedényben sokáig ropogós marad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése