A padlizsán egy igazán sokféleképpen felhasználható zöldség, sütve, párolva-sütve, grillezve is kitűnő. Legismertebb és legelterjedtebb a padlizsánkrém, zakuszka. Nagy kedvencek a paradicsommal kombinált padlizsán-variációk is.
Ez a mostani recept is egy végtelenül egyszerű, de igen finom és nem mellesleg látványos elkészítési módja. Ha valami nehézség adódik az elkészítésekor, az talán a felvágása a sütés előtt. Ugyanis ügyelni kell, hogy miközben hosszában kb. 10 mm-es csíkokra vágjuk, fenn ne vágjuk át, hogy aztán legyező-szerűen ki lehessen nyitni.
Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 l tej, 50 g morzsa, 40 g parmezán, 2 tojás, só, bors és 100 ml olaj a sütéshez.
Elkészítés: hámozzuk meg a padlizsánokat, vágjuk fel. ahogy a fotón látható és 30 percre áztassuk be a tejbe. Utána papírtörlővel töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
Ez a mostani recept is egy végtelenül egyszerű, de igen finom és nem mellesleg látványos elkészítési módja. Ha valami nehézség adódik az elkészítésekor, az talán a felvágása a sütés előtt. Ugyanis ügyelni kell, hogy miközben hosszában kb. 10 mm-es csíkokra vágjuk, fenn ne vágjuk át, hogy aztán legyező-szerűen ki lehessen nyitni.
Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 l tej, 50 g morzsa, 40 g parmezán, 2 tojás, só, bors és 100 ml olaj a sütéshez.
Elkészítés: hámozzuk meg a padlizsánokat, vágjuk fel. ahogy a fotón látható és 30 percre áztassuk be a tejbe. Utána papírtörlővel töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
A tojásokat verjük fel, a morzsát keverjük össze a parmezánnal és a szokásos módon, először a tojásba, aztán a morzsába mártva panírozzuk be a padlizsánokat. Egy ecset segítségével jutassunk tojást és morzsát a padlizsáncsíkok minden oldalára.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és süssük a padlizsánok minkét oldalát aranybarnára.
Kitűnő köret, halhoz, húshoz, de majonézzel tálalva nagyszerű előétel is lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése