Ha valami gyors és finom édességre vágyunk, akkor erre a desszertre essen a választásunk. Csak pár hozzávaló kell hozzá és sütni sem kell. Természetesen "turbózható" ezzel-azzal: mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, extra adag csokoládéval...
Hozzávalók: 1 kifli, 500 ml tej, 1 tasak csokoládés pudingpor, 1 ek cukor, pár szem mazsola, pár kocka csokoládé
Elkészítés:
Főzzük meg a pudingot. Ehhez 100 ml langyos tejben keverjük el a pudingport. A fennmaradó tejet forraljuk fel, oldjuk fel benne a cukrot és adjuk hozzá az előzőleg elkevert pudingport. Mérsékelt tűzön forraljuk fel, amíg megsűrűsödik.
Közben egy tálban helyezzük el a karikára vágott kiflit és szórjuk közé a mazsolát. Öntsük a kiflire a forró pudingot, vágjunk rá csokidarabokat és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt csodásan szeletelhető desszertet kapunk.
Megjegyzés: most nálam ez a desszert egy enyhén szikkadt kifliből készült, ez volt itthon. Valószínűleg jól működne babapiskótával vagy keksszel is. Akkor esetleg kevesebb cukrot rakjunk a pudingba.
Nahát, valóban micsoda gyors és kreatív finomság! :-)
VálaszTörlésKöszi, örülök, hogy néha "benézel" 😊
VálaszTörlés