Gellert Hill is a 140-m high dolomit rock rising above the Danube in Buda and received its name after bishop Gellért, who came to Hungary from Italy around 1000 AD.
Несколько фоток Брюсселя
Хотя сегодня Брюссель, в первую очередь, считается местом пребывания дипломатов, здесь имеется очень много интересных мест и для туристов. Кроме многочисленных культурных ценностей, Брюсселю придают особую прелесть многочисленные рестораны, предлагающие большой ассортимент морепродуктов, кафе, бары, леса, парки, озера.
2011-01-30
Brüsszel alulnézetből
Járva a világot, hajlamosak vagyunk csak a szép dolgokat észrevenni, kirándulásaink alkalmával megnézzük a hely nevezetességeit, megkóstoljuk a helyi specialitásokat, készítünk szuper fényképeket, "bennszülöttekkel" nemigen kommunikálunk, esetleg ha elzarándokolunk a helyi piacokra.
2011-01-17
Hajdina - Buckwheat - Гречка
Az egészséges táplálkozásról egyre több szó esik napjainkban, aminek nálunk több valós vagy vélt akadálya van. Ezek közül, sajnos, az elsők között szerepelnek az anyagiak, az adalékmentes, friss vagy pláne bio élelmiszerek, fűszerek, nemcsak drágák, hanem Budapesten kívül nehezen beszerezhetők, másodsorban a megszokás.
2011-01-13
„Orangeproject”
I have my favorite fruits in each season. I prefer cherries and apricots in summer, oranges and bananas in winter. This also applies to vegetables. I believe in seasonality. In summer and autumn, when I have a time, or if I get a larger amount of fruits or vegetables, I am busy with preserving, jam making, cabbage souring. I make dried tomatoes and plums.
We always make “Bishop’s Bread” and fruitcake for Christmas, and for these it is necessary to make or buy candied fruits. But the home-made ones, which my grandmother used to prepare, were significantly better.
This year I began to accomplish my “orangeproject”. I have made candied orange and lemon peels for fruitcakes, dried orange peels for orange salt and orange sugar. Orange salt is excellent for salads and sauces, while I recommend orange sugar for cakes and pies.
2011-01-11
Narancsszezon
Minden évszaknak, hónapnak megvannak számomra a kedvenc gyümölcsei. Tavasszal, nyáron nem eszem narancsot, banánt, télen pedig cseresznyét. Ez vonatkozik a zöldségekre is. A szezonalitás híve vagyok. Nyáron, ősszel, ha van időm, vagy ha egy nagyobb mennyiségű gyümölcsöt vagy zöldséget kapok, befőzök, lekvárt készítek, paradicsomot, szilvát aszalok, káposztát savanyítok.
2011-01-09
Dagasztás nélküli kenyér - No-Knead Bread
Úgy két-három éve foglalkoztat a kenyérsütés gondolata, mert jó minőségű és adalékmentes kenyeret nemigen lehet kapni, szerintem. A kenyérsütő géppel készített kenyerek, amelyeket kóstoltam, nem igazán feleltek meg az elvárásaimnak, valami „rendes”, „igazi” kenyeret akartam.
2011-01-07
Shashlik - Saslik - Шашлык
Shashlik
Shashlik /kebab/ can always be prepared, not only in the summer, but also in the winter. The “picnic” in the winter on snow, in the garden has a special beauty for me. Shashlik can be made from lamb, pork, chicken, but each meat needs its own marinade.
I always prepare shashlik from pork, namely from the pork's neck. Shashlik can be prepared using vinegar, but I use only onions cut into large partially round-shaped pieces.
2011-01-05
Паста с соусом из сыра Горгонзола - Gramigna with Gorgonzola Sauce
2011-01-04
Вишневый пирог
Такой пирог я делаю летом из свежих, а зимой из моих консервированных фруктов, таких, как слива, вишня, абрикосы, персики и т. д.. На Рождество я приготовила этот пирог из вишни, который сейчас предлагаю и на Ваш праздничный стол.
Вишни я закладываю сырыми, без косточек и стерилизую.
Метод приготовления этого пирога - простой. Сначала нужно приготовить основу из вишни, потом тесто и в конце все соединить.