Mint már a előző bejegyzésekből, az egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető fogások híve vagyok, amelyek a napi munka után percek alatt elkészülnek. Nem mondom, alkalomadtán rászánom magam komolyabb dolgok elkészítésére, esetleg sütésre is, de nálam a legfontosabb szerepet az egészséges, friss alapanyagok, a jó fűszerek, olajok, ecetek, sók ... játsszák. Ezek beszerzésére nem sajnálok időt, energiát fordítani.
Ez az étel is ebbe a sorba illeszkedik.
Hozzávalók: 2 adag
15-20 dkg kecskesajt
saláta, tetszés szerint (jégsaláta, rucola, madársaláta, frisée saláta)
paprika, sárgarépa
1 körte
1 körte
olaj, ecet, só, esetleg rózsabors
Elkészítés:
A salátát mosom, szárítom, darabokra tépkedem (nem késsel vágom), a többi hozzávalót felvágom. A körtét meghámozom, felcikkezem.
A sajtot és a körtét egy kevés olajon grillserpenyőben, oldalanként 1-1 percig sütöm.
Száraz tokaji szamorodnit javaslok hozzá.
2 megjegyzés:
Tökéletes párosítás a kecskesajt és a körte, sós és édes, kipróbálom!!!
nina@
érdemes kipróbálni,nem bonyolult, és mégis valami különlegeset tehetünk az asztalra,akár az ünnepi asztalra
Megjegyzés küldése