2013-06-30

Görögdinnye mascarponés mézes dióval



Kis túlzással mondhatjuk, a gyümölcs az egészség szimbóluma. Vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok, kitűnő immunerősítők, étvágyjavítók, vannak köztük zsírégető, vesetisztító hatással rendelkezők, és persze egyik finomabb, mint a másik. Egyszóval fogyasszunk minél több, és minél több fajta gyümölcsöt. Ha sorrendet szeretnék felállítani, akkor nálam első a cseresznye, aztán a szőlő, a dinnye, a csodás édes görögdinnye.

2013-06-28

Partifalatok – „ Még, még, még...,”



Ha vendéget várunk, a partifalatok igazi Jolly Jokerek. Pillanatok alatt elkészülnek, frissek, változatosak, előre is elkészíthetők. Az alap lehet, baguette, kifli, de avokádó borsó, uborka. Különleges ízvilágú szendvicseket készíthetünk zöldség és gyümölcs kombinációjával is.

2013-06-24

Rozmaringos krumplitorta



A burgonya sokoldalú, variálható, sütve, főzve, köretnek, egytálételnek, chipsnek, ... egyaránt kitűnő. Természetesen nem feledkezhetünk meg a mindenki által más néven ismert tócsniról (lapcsánka, macok, görhöny, kremzli) sem. A fogások igazán izgalmassá zöldfűszerekkel tehetők. Szerintem közülük is a rozmaring az egyik legjobb választás.

2013-06-14

Kávés Panna Cotta áfonyával



Az Olaszországból származó Panna Cotta a krémtúróhoz hasonlít. Kevés előkészület szükséges az elkészítéséhez, és az eredmény varázslatos. kipróbálhatunk különböző ízesítéseket, de a zselatin adagolásával óvatosan kell bánni Figyeljük meg, mennyitől lesz ideális állagú, és a lehető legkevesebbet használjuk belőle.

2013-06-03

Cukkini, cukkinivirág – cuki fogások



A cukkini méltán nagyon népszerű zöldség, több fajtája létezik, kora nyártól késő őszig terem, kapható a piacokon. Íze viszonylag semleges, tehát az ízesítést illetően bátran elereszthetjük a fantáziánkat. Lényegében a cukkinis ételeket más zöldségekkel, fűszerekkel tehetjük változatossá. A zsenge cukkini nyersen is ehető, így keverhető különböző salátákhoz nyersen vagy sütve, zöldségekhez, tésztákhoz, süthető belőle tócsni, de önmagában is megállja a helyét.

2013-06-01

Pácolt csirkemellcsíkok wokban kuszkusszal



Nagy kedvenceim a wokban készült ételek, hihetetlen egyszerű és gyors elkészítésük miatt. Az alap minden esetben valamilyen hús, vagy garnéla, és olyan zöldség, ami éppen rendelkezésre áll. Ez lehet szárzeller, sárgarépa, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán... . A végeredmény, vagyis az étel karaktere, a felhasznált zöldségektől és a fűszerezéstől függ. A wokban készült ételek fűszerezésére általában világos, vagy sötét szójaszószt, halszószt, osztrigaszószt – ezek kiváltják a sót –, chiliszószt, szezámolajat, borsot és friss zöld fűszereket használok.