Az omlós linzertészta – alaprecept, nagyon sok gyümölcsös sütemény alapja, sok minden készíthető belőle. A Habos almatorta, a Körtetorta mandulával vagy a Tarte Tatin is ezek közé tartoznak. A linzerkarika, vagy pávaszem, ahogyan anyukám receptes füzetében szerepel, nálunk az ünnepi asztalok elmaradhatatlan aprósüteményeinek egyike volt.
Ezért ezt a nevet megtartom, még ha „hivatalosan” nem igazán helyes. Nekem, sőt a gyerekeimnek is ez – pávaszem.
Elkészítés:
A vajas tésztát a Torta della Nonna-nál leírtak szerint készítettem el. Utána, a hűtőből kivéve, a tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam, és egy pohárral karikákat szaggattam belőle. Aztán a karikák feléből még gyűszűnyi kis karikákat vágtam ki. Ez lett a linzerkarika felső része. A karikákat előmelegített sütőben 180°C fokon 8-10 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Miután kihűlt, a lyukas karikákat porcukorral megszórtam és saját készítésű barackdzsemmel az alsó és felső karikákat összeragasztottam.
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon szép a kép:) A linzer nagyon népszerű szerintem minden gyereknél. Nálunk általában virág formában készül és ez a virágos süti:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki tényleg, a kép is nagyon jól sikerült!
VálaszTörlésez csak akkor lehetne szebb, ha az én tányéromon illatozna:)
VálaszTörlésKarácsonyra sütöttem 2 hatalmas tepsivel, ezek szerint elrepült egy év, mert valószínűleg idén is készül, mindenki szereti, a tieid csábítóan bájosak!
VálaszTörlésNagyon gusztusos. Imádom a fotóidat. Öröm nézni! :)
VálaszTörléswow...sounds scrumptiously tasty..
VálaszTörlésfirst time here..love your space...
awesome posts with lipsmacking cliks..
Am your happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
Wanna, nagyon is igazad van a linzer tészta készitésével...nálunk shortbread tésztának hivják ezt az alaptésztát. Én már gyerek korom óta imádom a Linzer karikákat, emlékszem széjjel szoktam szedni és külön edtem a részleteket.
VálaszTörlésNagyon guszta, és finom...a fotóid mindig gyönyörüek!
Mindenkinek köszönöm !!!!
VálaszTörlés@Jay I am very glad to have You between my followers. Thank You for your kind words and invitation to visit your blog. Your blog is very impressive and useful for me and all fans of Indian cuisine.
Liebe Anna!Ich gratuliere Dir!Mir gefallen die Bilder,aber hilf mir bitte beim Kochen!Tschüs:Éva.
VálaszTörlés@Eva, danke! Ich freue mich Dich hier zu sehen, natürlich ich bin bereit Dir zu helfen. Stelle bitte Deine Fragen hier.
VálaszTörlésOoh, that picture on top is so drool-worthy!
VálaszTörlés