Ahogy korábban már írtam, nagyon kedvelem a grissinit, ami lényegében nem más, mint egy olasz óriás „kenyérropi” - breadstick -, Torinóból, a XIV. században indult világhódító útjára. Fogyasztható előételekhez, borokhoz, kapható natúr, rozmaringos, szezámmagos, tönkölybúzás változatban is. Tekerhetünk rá pármai, serrano vagy hajszálvékonyra szeletelt mangalica, esetleg egyéb sonkát.
Csokiba mártva kitűnő snack, desszert, gyümölcskelyhek, fagylaltok ideális kiegészítője. Elkészítése egyszerű, gyors, semmilyen komoly előkészítést nem igényel.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, hozzákevertem a kis kockára vágott vajat, és ebbe a masszába mártottam be a grissinit. A felesleges csokit hagytam lecsepegni és a csokis grissiniket megszórtam kókuszreszelékkel. Megszáradás után azonnal fogyasztható.
9 megjegyzés:
Nagyon guszta, tetszik az ötlet!
De jól néznek ki:) Szuper kis rágcsálnivaló, nagyon tetszik:) Szoktam grissinit sütni, ezt ki fogom próbálni.
Ezt sem gondoltam hogy ilyen ötletes sznek-deszertet lehet késziteni a ropogós grissinivel!
Zseni kitalálat!
A képeid ismét nagyon klasszak. A desszert pedig szuper!
sounds new & interesting..
Tasty Appetite
Nem ismerem, de biztos finom.:))
Gyönyörűek a téli képek!:)
Kétszer írta be ugyanazt a bejegyzést, így töröltem az egyiket.:))
Das hoert sich aber interessant an.:-)) Als Kind hatten wir mit meiner Schwester ein Mikado-Spiel mit Holzstaebchen, war wirklich unterhaltsam.
Und heute praesentierst Du uns diese Schoko-Stangen, die mit Sicherheit unverwechselbar lecker sind.:-)))
Prima gemacht, wanna!
LG
Moni
Megjegyzés küldése