2017-08-24

Őszibarackos clafoutis


A francia konyha egyik egyszerű és tökéletes süteménye a clafoutis. Különlegessége az állaga és a fekete cseresznye, melyet nem magoznak ki. Langyosan fogyasztják, így "rezgősen" a legfinomabb. 
Mivel lényegében ez egy tejes pite kis "csavarokkal", ezért aztán szerintem sokféle gyümölccsel működik.
Nekem a cseresznyés mellett bevált a szilvás, de az őszibarackos clafoutis is.

2017-08-21

Túrós "levél"


Nyáron, ha süteményt sütök, az általában valamilyen gyümölcsös sütemény. Mindig azzal a gyümölccsel, amelyiknek szezonja van. A másik variáció valamilyen sajtos, túrós pogácsa, tallér, rúd, amelyek általában sósak. Kivételt ez a túrós aprósütemény képez, mert ez édes.

2017-08-02

Szilvás clafoutis


A clafoutis egy csodás francia desszert, amely eredeti recept szerint fekete magozatlan cseresznyéből készül, a világ minden táján sokféle gyümölccsel készítik: barackkal, szilvával, körtével... Tésztája lényegében egy sűrű palacsintatészta, nevezhetjük "tejes pitének" is.