Még a kézművesnek "tartott" piacokon is nehéz finom, pláne különleges paradicsomot venni... Az áruházak kínálata, szót sem érdemel...
Marad a saját termesztés a "kiskertben"? - nehéz műfaj - , de az előbbieket figyelembe véve, megpróbálkoztunk vele. Meg kell mondanom, megérte. Kicsi az erre "kinevezett" parcella, figyelembe véve, hogy kertről van szó, ahol mindennek kell hely, virágnak, bokornak, fának ... Tehát 20-25 tő paradicsomról beszélünk, de ami a fajtákat, az ízeket, a látványt (mert a gasztronómia, nemcsak íz, hanem látvány is- szerintem) illeti, ez "minden pénzt" és fáradságot (magok beszerzése, palántázás, gondozás....) megér.
Szöveg helyett beszéljenek a fotók, az ízeket, illatokat viszaadni virtuálisan úgysem lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése