2020-12-30

Vöröslencse-főzelék

Ha szilveszter, akkor lencse? Hááát, igen, ha "jót akarunk" magunknak, és ha "tartjuk a szokást" ... Többféle lencséből készítettem már lencsefőzeléket, zöldből, feketéből (Beluga), mindegyik jó választás, de talán ez a vörös lencse a legkülönlegesebb, már csak a csodás színe miatt is. És, nem mellesleg pillanatok alatt elkészül, nem kell előre beáztatni, elég csak hideg vízben átmosni.

2020-12-21

Garnélakoktél


Korábbi bejegyzéseimből talán "kiolvasható", hogy nagy "barátja" vagyok a halaknak, rákoknak, a tengeri herkentyűknek.
Ráadásul nálam az ünnepi ebéd, a vacsora vagy bármilyen parti nem képzelhető el előételek, "finger foods", amuse bouche, Brüsszelben mise en bouche, Moszkvában zakuszka nélkül. Jó szokás, jobb helyeken már itthoni éttermekben is találkozni velük.