Mint minden más alapanyagnál, itt is lényeges a jó minőségű alma. Én az enyhén savanykás almákat részesítem előnyben és természetesen a származási helye sem mindegy. Ha pedig bio almához sikerül jutnunk, az már egyenesen mesés. Most ez mind "összejött" és csodás almás sütemények sülnek nálam a hétvégeken.
Hozzávalók: 75 g liszt, 6 darab alma, 2 tojás, 50 g cukor, 1 bio citrom leve és lereszelt héja, 100 ml tej, 50 g süthető csokiszemek, 1/2 fél (6 g) sütőpor, 1 csipet só.
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre és locsoljuk meg a citrom kifacsart levével.
Egy kézi mixerrel vagy habverővel keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a tejet és reszeljük hozzá a citrom héját.
A lisztet keverjük el a sütőporral, adjunk hozzá egy csipet sót és dolgozzuk össze a tojásos masszával. Keverjük a masszába a csokiszemeket.
Egy kerek, 22 cm átmérőjű, kapcsos sütőformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel vagy béleljünk ki sütőpapírral.
Öntsük a tojásos-lisztes masszát az előkészített almákra, keverjük jól össze és öntsük át a sütőformába.
Süssük a tortát 180 C-fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
2 megjegyzés:
Nagyon szépséges lett és tényleg gyorsan elkészülhet. 😀
Köszi! És tényleg egy pillanat műve :)
Megjegyzés küldése