2019-03-15

Csoko, csoko, csokoládé - csokimousse-torta



Csokimousse-tortának neveztem el ezt a csodát, de lehet, hogy a „nagykönyv” szerint nem is az, konyhatúrásan alakult... 
Ugyanis már egy ideje próbálkozom egy három hozzávalóból álló sajttortával: 250 g Milka fehér csoki, 6 tojás, 250 g Philadelphia natúr krémsajt: az íze és állaga már elsőre is fenomenális lett. Probléma csak a forma méretének megválasztásakor történt, a torta kicsit laposabb lett a kelleténél. Végül sikerült megtalálnom a megoldást, az ideális formaméret ezekhez a mennyiségekhez a 22 cm-es kapcsos tortaforma.

2019-03-11

Ecetes krumplisaláta


Talán nem véletlenül népszerű ez az egyszerű ecetes krumplisaláta. Elkészítése nem igényel semmilyen "konyhaművészeti" jártasságot, gyorsan elkészül, és nem kell hozzá csak krumpli és hagyma, ami általában megtalálható a kamrában.
Kitűnő köretként (is) húsokhoz, halakhoz bármikor, nemcsak a hagyományos karácsonyi / húsvéti asztalon.

2019-03-07

Ropogós bőrös császár


Be kell vallanom, még ha nem is "trendi" - diéta ide vagy oda -, de mi szeretjük a zsíros sertéshúsokat (is). Természetesen nem mindegy, hogyan készül. Nagy kedvencem a bőrös császár, az oldalas, de még a bőrös malackaraj is. A lényeg, hogy a húsból kisüljön a zsír, de azért ne legyen száraz, és a bőre csodás ropogós, habos legyen.

Többször készült már nálam bőrös hús, különböző módokon, de ez a mostani mindet "übereli".