2016-04-25

Sajttorta fehér csokoládéval



Voilà!
Vagyis, ime a csokimousse-torta kapcsán emlegetett fehér csokoládés sajttorta. Elkészítése nem bonyolult, csak keverem-kavarom...
A sütés kicsit "faxnis", de az eredmény minden fáradságot megér. Ez a lisztmentes sajttorta mennyei


Hozzávalók: 250 g Milka fehér csoki, 6 tojás, 250 g Philadelphia natúr krémsajt

Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz fölött, a tűzről levéve keverjük bele a krémsajtot.
Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A tojássárgákat egyenként adjuk a csokoládés-sajtos krémhez és keverjük csomómentesre.
A tojások fehérjét egy csipet só hozzáadásával verjük kemény habbá és óvatosan, több részletben, keverjük a csokis-sajtos-tojásos masszához.
Melegítsük elő a sütőt 170ºC-fokra.
Egy kapcsos sütőformát kívülről jól tekerjünk körbe alufóliával, belülről béleljünk ki sütőpapírral.
Öntsük a formába a kész masszát és állítsuk egy kb. 80ºC fokos vízzel megtöltött sütőtepsire.
Süssük a tortát 170ºC fokon 15 percig, utána csökkentsük a sütő hőmérsékletét 160ºC -fokra és süssük a tortát még 25-30 percig.
Ezután kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk a tortát benne még 15 percig, amíg megdermed. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral, és adjunk mellé epret, vagy kivit, vagy esetleg egy gombóc citromfagyit, vagy... 



Nincsenek megjegyzések: