Ha valami gyors és finom édességre vágyunk, akkor erre a desszertre essen a választásunk. Csak pár hozzávaló kell hozzá és sütni sem kell. Természetesen "turbózható" ezzel-azzal: mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, extra adag csokoládéval...
2024-01-05
Lencsefőzelék zöld lencséből
Igaz, hogy elmúlt szilveszter - és általában mi magyarok, csak egyszer egy évben, szilveszterkor eszünk lencsét, biztos ami, biztos, hátha igaz a babona és "pénzesőben" lesz részünk az új évben -, így utólag mégis leírom ezt a receptet, mert ez is kicsit más, mint a hagyományos, megszokott, viszont nagyon finom és szeretném, ha megmaradna a recept az "utókor" részére.
Amúgy is többször kéne lencsét is fogyasztanunk, mivel nagyon egészséges, többféle van belőle és változatossá tehetjük vele az étrendünket. Igazán csodás főzelék vagy saláta készíthető nemcsak a hagyományos barna, hanem a zöld és vörös vagy fekete lencséből is.
2024-01-01
Korhelyleves
Ha szilveszter, akkor általában malacsült, lencse, virsli kerül az asztalra. És természetesen a kihagyhatatlan korhelyleves, amely igazán jót tesz majd a "másnapos" gyomornak. De, ha nem "másnapos", akkor is. Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, ezt vonatkozik erre a levesre is. Számos módon készíthetjük, az alap a savanyú káposzta. Nálam általában így készül.