Számomra a desszert is "pihe könnyű" valami kell, hogy legyen, lehet szuflé, habos, gyümölcsös süti vagy torta, szóba jöhetnek még a túrós dolgok is. A nehéz, krémes sütemények, édességek nemigen tartoznak a kedvenceim közzé.
Viszont a kedvencek közzé tartozik ez a túrófánk, elkészítése egyszerű, gyors, kezdők is nyugodtan megpróbálkozhatnak vele.
Hozzávalók: 25 dkg túró, 4 dkg (2 púpozott ek) liszt, 1,5 dkg (1 csapott ek) cukor, 2 tojás, 1 csipet só, vanília (vagy vaníliás cukor), olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót összekevertem a liszttel, a cukorral, a tojással, hozzáadtam a sót, a vaníliát. A masszából kis fánkokat formáztam, melyeket lisztbe forgattam és forró olajban kisütöttem. A kisült fánkokat porcukorral megszórva forrón tálaltam. Tejfölt külön kínáltam hozzá.
4 megjegyzés:
De jó szirnyikit ettetek, szeretem, ha nem is gyakori az asztalunkon, mert túróból annyi minden finomat lehet készíteni!
Jó recept,nem kell hozzá annyi tojás. Majd kipróbálom ezt is, még van túróm:)
Ez lenne a "szirnyiki"? Jó tudni.
Ez a túró-kérdés sok helyen okoz problémát, én már bxl-ben sem találtam. Az oka csak "kulturális" lehet, mert tehén az van :D.
Igen én is úgy tudom, ez a szirnyiki. Nálunk mindenki nagyon szereti.
Megjegyzés küldése