A padlizsán nemcsak finom és sokféleképpen elkészíthető zöldség, hanem nagyon szép is. Ezért aztán különösen kedvelem, mert mint korábban is többször említettem, egy étel elkészítésénél, tálalásánál a látvány is nagyon fontos. A padlizsán nagyszerűen grillezhető, tölthető, cukkinivel, gombával, hússal, sajttal társítható.
Karikára vágott, forró olajban megsütött padlizsánszeletekkel készíthetünk padlizsán caprese-t, vagy hajszálvékonyan felszeletelve, lisztbe mártva és kisütve padlizsán chipset, melyet avokádókrémmel, más néven guacamole-al kínálhatunk. Tökéletes előétel, akárcsak ez a sajttal töltött grillezett padlizsán.
Hozzávalók: 2 padlizsán, 10 dkg friss kecskesajt, friss kapor, só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vékony szeletekre vágtam, 10 percre besóztam, utána hideg vízzel leöblítettem és szárazra töröltem. Közben a kecskesajtot összekevertem az apróra vágott kaporral, daráltam rá sót, borsot. A padlizsánszeleteket kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütöttem, a fűszeres sajtot a szeletekre raktam, melyeket feltekertem, sütőtálba helyeztem és 180 °C fokos sütőben 10 percig még sütöttem. Melegen tálaltam.
6 megjegyzés:
Szép és guszta! Kár, hogy most nincs padlizsánunk, mert elkészíteném. Meg kecskesajtunk se nem van, momentán. Ja, és az olíva elfogyott... szám és tányérom van!
Hú de jól esen ez a fogás most:) Imádom és 1 db padlizsán van a hűtőben. Kecskesajtom nincs, de valami más karakteres sajttal is el tudom képzelni. Nagyon szuper egészséges fogásokat készítesz:)
Nem vagyok nagy padlizsán rajongó, de ezt itt szívesen. :)
Én viszont padlizsán és kecskesajt rajongó is vagyok, csodás étel!
Seafalcon@köszi, így tényleg nem könnyű, de tetszik a humorod.
Trollanyu@szerintem juhsajttal is kitűnő, köszi!
Petra@én is minden jóra nyitott vagyok :), ha máshogy nem, hát próba-szerencse alapon:)
Katuci@vagyunk így egy páran!
Ez csodás lehet,imádom mindkettőt, a kecskesajtot és a padlizsánt is! Most csodás padlizsán van piacon, ki kell próbálnom ezt a receptet (is) :)
Megjegyzés küldése