Persze az sem mindegy milyen is az a hús, hol kapirgált szegény jószág, vagy nem. Ezért aztán érdemes jó alapanyagokat beszerezni, mert a különbség "zongorázható".
Tehát most adott volt hat darab szép, jó minőségű csirkecomb, már csak az volt a kérdés mi legyen belőle. Igaz, az sem mindegy soha, mennyi időt kell mellette töltenünk a konyhában. Vagyis amíg a vendégekkel, barátokkal beszélgetünk, az előételt fogyasztjuk, helyettünk a sütő "dolgozzon".
Sok "csirkés" recept található a blogon, nagy kedvenceim a zelleres csirkecomb, a grillezett csirkecomb, persze ez utóbbihoz kell a "szabadtűz".
Visszatérve a vendégvárós csirkecomb-egytálételhez, valamit ki kellett találni, ugyebár mindig újítunk, "konyhatúrázunk". És persze az sem mindegy mi van a hűtőszekrényben. Most a kezembe akadt egy doboz író. Úgy gondoltam, próba-szerencse. Mit mondjak, mennyei lett.
Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 1 kg kifliburgonya, 300 g csiperke gomba, 2 db vöröshagyma, 0,5 l író, kevés olaj, frissen őrölt bors, só, 2-3 ág friss rozmaring
Elkészítés:
Az előkészített csirkecombokat előző este pácoljuk be: ami annyit jelent, hogy dörzsöljük be kevés sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral és szórjuk meg szárított majoránnával és rozmaringgal - itt az arányok lényegesek.
Viszont aki nem akar kísérletezni, vagy nem állnak rendelkezésre az összetevők, vásárolhat kész csirkefűszersót.
A burgonyát hámozzuk meg, a gombát vágjuk szeletekre, a hagymát cikkekre.
A sütőt melegítsük elő 220 C -fokra.
A csirkecombokat rakjuk egy kevés olajjal a sütőtálba, rakjuk köré a burgonyát, a gombát és a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Dobjunk rá a rozmaringágakat. Öntsük rá az írót és alufóliával lefedve süssük középső rácson 45-50 percet. Ezután, az alufóliát eltávolítva felső szinten, 300 C-fokon grillezzük a combokat 8-10 percet. Az eredmény egy csodálatos ropogós bőrű csirkecomb.
Tálaljuk uborkasalátával, csemegeuborkával vagy csalamádéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése