Sajnos jófajta édesvízi halakat, kivéve talán a pontyot, harcsát, pisztrángot, nemigen találunk a piacokon. Balatoni hal pedig még a Balaton-part mentén sincs.
Viszont a friss lazac már sok helyen kapható, könnyű elkészíteni és érdemes is, mert finom. Itt a blogon sok különböző halas recept található, szerintem mindenki talál köztük kedvére valót..
Ez a fogás is egy hagyományosan elkészített sült lazac fokhagymás széles metélttel (tagliatelle). A tagliatelle az alábbi spaghetti-s recept alapján készült.
A spaghetti aglio e olio az olasz konyha ikonikus "darabja", az elkészítését leírni hosszabb időt vesz igényben, mint maga az elkészítése.
- fokhagymás spaghetti:
a spaghettit a szokásos módon főzzük meg, vagyis tegyük forrásban lévő sós vízbe, ez általában 5-7 perc.
Közben, egy serpenyőben, az 50 ml olívaolajon közepes lángon pirítsunk meg 1 gerezd szétnyomott fokhagymát. Ha megpirult vegyük ki a serpenyőből, és ezen a fokhagymás olajon pirítsunk meg pár cikk, vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdet. Ebbe az olajos keverékbe forgassuk bele a nem túlságosan lecsöpögtetett tésztát. Kész.
Közben süssük meg a lazacot a szokásos módon.
Tálaláskor gyümölcshámozóval vághatunk rá parmezánforgácsokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése