2014-05-04

Fokhagymás, cukkinis spaghetti




A fokhagymás spagetti, a spaghetti aglio e olio már-már fogalom. Nagyszerűsége, egyszerűségében rejlik. Nem kell hozzá más csak jó tészta, olaj és fokhagyma, a fűszerezés: petrezselyemlevél, chili, só. Természetesen reszelhetünk rá parmezánt vagy pecorinót, keverhetünk hozzá garnélát, paradicsomot, zöldséget.
Ez most egy csodás, két részből álló kombináció, a fokhagymás, olajos, teljes kiőrlésű tönkölybúzából készült spaghettit „fuzionáltam” a hagymás cukkinivel. Eredetileg két ételnek készült, de egynek is tökéletes. Ezért elkészítését is így, külön-külön írom le.


Hozzávalók: 250 g spaghetti, 5-6 gerezd fokhagyma, 50+ 2 ek ml olívaolaj, petrezselyemlevél, 1 1-2 chili; cukkini, 1 vöröshagyma, parmezán és só, ízlés szerint

Elkészítés:


- fokhagymás spaghetti:


a spaghettit a szokásos módon főzzük meg, vagyis tegyük forrásban lévő sós vízbe, ez általában 5-7 perc.
Közben, egy serpenyőben, az 50 ml olívaolajon közepes lángon pirítsunk meg 2 gerezd szétnyomott fokhagymát. Ha megpirult vegyük ki a serpenyőből, és ezen a fokhagymás olajon pirítsuk meg a fennmaradt, vékony szeletekre vágott fokhagymagerezdeket és a felvágott chilit. Keverjük bele a finomra vágott petrezselymet is. Ebbe az olajos keverékbe forgassuk bele a nem túlságosan lecsöpögtetett tésztát. Kész.


- hagymás cukkini:

 
futtassuk meg 1 ek olívaolajon a félkarikára vágott hagymát, és a kockákra vágott cukkinit 2-3 perc alatt. Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal.
 

Keverjük össze a fokhagymás tésztát a cukkinivel, és reszeljünk rá parmezánt.


2 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

De jól néz ki, szívesen falatoznám :)

Elisabeth írta...

De nagyon jól néz ki, guszta és finom! Gondolom ez a spaghetti az Ázsiai Soba tipusu, vagy talán Whole Wheat...nem tudom hogy hivják ezt magyarul!