Christmas baking wouldn't be complete without the cute Gingerbread Figures.
We bake gingerbread every year, when the Christmas is approaching. This is a traditional biscuit in Hungary. Ginger is totally omitted from Hungarian Gingerbread. This is a honey biscuit with cinnamon.
Hungarian Gingerbread
Ingredients:
600 g all purpose flour
200 g warm honey
200 g warm honey
200 g icing sugar
3 eggs
3 eggs
50 g butter
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground cinnamon
Decoration:
1 egg white
120-130 g icing sugar
1 tablespoons vinegar
Instructions:
120-130 g icing sugar
1 tablespoons vinegar
Instructions:
Into
large bowl measure 400 g flour and remaining ingredients. With mixer at
low speed, beat until well mixed. With hand knead in remaining 200 g
flour to make a soft dough. Wrap dough in plastic wrap and refrigerate
12 hours
After them, roll dough to 2-3 mm thickness and with special form cut the figures.
Preheat oven to 180°C, bake until golden brown.
Remove
the cookies from the oven and cool completely. Decorate the cookies
with frosting from egg-white, icing sugar and vinegar.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подготовку
к Рождеству в Венгрии не представляем без приготовления медовых
пряников - разных фигурочек, украшенных сахарной глазурью. Эти пряники
можно вешать на елку, просто украшать ими праздничный стол, не говоря
уже о том, что они очень вкусные.
Венгерские медные пряники
Венгерские медные пряники
Ингредиенты:
мука – 600 г
мед - 200 г
сахарная пудра - 200 г
яйцо - 3 шт.
масло сливочное - 50 г
сода пищевая - 1/2 ч.л.
корица - 1/2 ч.л.
Для глазури:
сахарная пудра - 120-130 г
яйцо - белок- 1 шт
уксус - 1 ст. ложка
Приготовление:
Перемешать миксером при низкой скорости 400 г муки с теплым медом, с яйцами, сахарной пудрой, маслом, добавить соду и корицу. Хорошо обработать смесь, добавляя постепенно оставшуюся часть муки - 200 г.
В результате получается эластичное тесто. Готовое тесто завернуть в фольгу и положить в холодильник на 12 часов.
После этого тесто раскатать толщиной около 2-3 мм и при помощи формочек вырезать фигурки.
Медовые фигурки укладывать на противень и выпекать в духовке при температуре 180 градусов до готовности, до образования золотистого цвета.
После того как пряники остынут, при помощи кондитерского шприца украшать их глазурью из яичного белка, сахарной пудры и уксуса.
3 megjegyzés:
Nagyon szépek, biztosan finomak ....jövőre feltétlen kipróbálom ezt a receptet is
I wonder why you call it gingerbread. To my knowledge, these little honey biscuits have nothing to do with what we call gingerbread: a bigger "bread" of rectangular form, containing different spices, among others ginger.
The biscuits presented by you look wonderful and must be very delicious - but do not contain any ginger for instance :-)
Hello Gabriella, thank you for the comment.
Please pay attention to the english version.
Megjegyzés küldése