A fettuccine olasz, lapos, 6-9 mm széles metélttészta, amely durumlisztből készül és Róma környékéről származik. Az étel megalkotójának Alfredo, római vendéglőst tartják.
A fettuccine alaprecept: minden 100 g liszthez 1 tojás
Hozzávalók:
250 g házilag gyúrt Fettuccine
100 g Parmigiano-Reggiano, frissen reszelt parmezán sajt
200 ml tejszín
1 brokkoli
1 hagyma
1-2 cikk fokhagyma
100 g vaj
2 e.k. olívaolaj
mandula szeletek
frissen őrölt só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedve, sós vízben roppanósra főzzük.
A finomra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és közepes hőfokon összeforraljuk. Lefokozva a hőt hozzáadjuk a parmezánt, felforraljuk, hogy a sajt elolvadjon. Tűzről levéve fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval.
A tésztát sós vízben 1 percig főzzük, szűrjük le és adjuk az elkészített szószhoz. Keverjük jól össze, hogy a szósz teljesen bevonja a tésztát.
Azonnal tálaljuk a brokkolival, tetejét parmezán csíkokkal és pirított mandulával megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése