2011-06-13

Saslik-Shashlik



A kerti partik felüdülést jelentenek a hétköznapok rohanása után, a szabadban étkezésnek különleges hangulata van. A pattogó tűz, a készülő ételek látványa és illata igazi élmény és szórakozás mind a felnőttek, mind a gyerekek számára.
A sasliksütés, grillezés kitűnő nyári program is egyben. Baráti, családi összejövetelekre is nagyszerű alkalom. Saslik süthető birkából, sertésből, csirkéből, hagymával, zöldséggel - ez a rablóhús. Sok receptet kipróbáltunk, de jó ideje nálunk sertéstarjából az alábbiak szerint készül a saslik.

Ecetes pácolást nem alkalmazunk, a húst előre sosem sózzuk.

Előkészítés:
A húst nagyjából 4 x 4 cm nagyságú kockákra vágjuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és karikára vágott hagymával (2-3 közepes hagyma 1 kg húshoz) jól összenyomkodjuk, hogy a hagyma kiadja a levét, és az így előkészített húst egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a sütés előtt két órával ráöntünk annyi száraz fehér bort, hogy ellepje. Közvetlen a sütés előtt a húst megsózzuk, nyársra húzzuk, és időnként megfordítva megsütjük.
Különböző salátákkal tálaljuk, természetesen a jó pálinka sem hiányozhat, de az igazi hűsítő limonádék sem, mint a menta citromfűvel, vagy a bodzalimonádé


Nincsenek megjegyzések: