A klasszikus pesto Észak-Olaszországból, Genovából származik - pesto genovese -, tradicionális összetevői a bazsalikomlevél, a fokhagyma, a fenyőmag, az olívaolaj és a Parmigiano Reggiano. Neve az olasz „pestare”, „zúzni” szóból ered. A fenyőmag helyettesíthető dióval, a pesto még pikánsabbá tehető, ha a bazsalikomlevél mellé mentalevelet keverünk.
Hozzávalók: 150 g spenót, 1,5 dcl extra szűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek fenyőmag, 6 ek parmezán, frissen őrölt só, bors.
Elkészítés:
A spenótot megmostam, leforráztam, megszárítottam, és a szárazon felhevített serpenyőben megpirított fenyőmaggal együtt aprítógépbe tettem. Hozzáadtam a fokhagymát, a lereszelt parmezánt, sóztam, borsoztam, majd jól összekevertem, átdaráltam. Ezután cseppenként adagolva, hozzákevertem az olívaolajat. Frissen főzött, forró tésztára téve egy igazán könnyű vacsora, de kenyérre kenve kitűnő előétel is lehet.
5 megjegyzés:
Gyerekkorom óta kedvencem a spenót és érdekes az én gyerekeim is szeretik:) Micsoda jó ötlet pestóként elkészíteni, mindenképpen kipróbálom:) Nagyon tetszik a képed is.
Mint csábító ízét.
Jó hétvégét
trollanyu@nagyon köszönöm!
a spenótot nálunk is mindenki megeszi, de ahogy a levesnél már írtam,EZT a levest az is szereti, aki a spenótot amúgy nem :)
FP@Köszönöm! Viszont kívánok.
Nagyon jó ötlet spenótból a pestó, és tényleg aki amúgy nem szereti, így igen !
Megjegyzés küldése