2013-02-04

Halfesztivál Budapesten



A hal finom, a hal fogyasztása egészséges, a hal az egyik legősibb táplálékunk, mégsem fogyasztunk belőle eleget.
Ezért is nagyszerű kezdeményezés Budapest első halfesztiválja, melynek elsődleges célja a halfogyasztás ösztönzése, a halas ételek népszerűsítése. Ezentúl a figyelem ráirányítása hazai élővizeink, köztük a Duna vizének tisztaságára, annak védelmére és természeti értékeinek megóvására.
A rendezők a fesztivált olyan interaktív rendezvénynek szánják, ahol a legkisebbektől kezdve mindenki talál magának elfoglaltságot, szórakozást. Minden, ami a halakkal kapcsolatos kipróbálható, megkóstolható, elkészíthető. Lesz halászléfőző-verseny, magyar és nemzetközi halételek bemutatója, szépségverseny, lesznek zenei koncertek, folklór, „gasztro-jazz” és „gasztro-classic” programok, jótékonysági akciók, utcazenei fesztivál.  A hungarikumok és a jellegzetes magyar halételek mellett bemutatkozik az ázsiai halas konyha; vendégországok: Thaiföld, Vietnam, Japán, egy kis egzotikumot csempészve a kínálatba.


Részletes programm Budapesti Halfesztivál honlapján található. 


A fenti fotón egyik kedvenc, könnyen elkészíthető halas előételem: füstölt hal citrommal, kapri- és olívabogyóval. Bármilyen füstölt halból elkészíthető (lazac, tokhal, vajhal, ketalazac, tengeri pér...). Karikázhatunk hozzá lilahagymát, paprikát. Friss ropogós baguettel, vagy ciabattával az igazi.


1 megjegyzés:

nina írta...

Nagyszerű rendezvény, sok ilyen kellene!