Nálunk nagy kedvenc ez a tojásos variáció, egy könnyű ebéd vagy vacsora. Nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá csak krumpli és tojás, ami általában mindig „van a háznál”, és természetesen nagyon finom.
Elkészítés:
A krumplit meghámoztam, uborkagyalun vékonyra legyalultam, és serpenyőben, fedő alatt, az olajon 8-10 perc alatt, párszor megkeverve, mérsékelt tűzön szép pirosra sütöttem. Fűszerezés, frissen őrölt só és bors, ízlés szerint. Amikor a krumpli megsült, ráütötten a tojásokat, átforgattam, és még 1-2 percig, amíg a tojások megsültek, sütöttem. Télen saját készítésű csemegeuborkával, nyáron általában kovászos káposztával, kovászos vagy sós uborkával tálalom. Szórhatunk rá friss kaprot, vagy apróra vágott petrezselyemlevelet.
A krumplit meghámoztam, uborkagyalun vékonyra legyalultam, és serpenyőben, fedő alatt, az olajon 8-10 perc alatt, párszor megkeverve, mérsékelt tűzön szép pirosra sütöttem. Fűszerezés, frissen őrölt só és bors, ízlés szerint. Amikor a krumpli megsült, ráütötten a tojásokat, átforgattam, és még 1-2 percig, amíg a tojások megsültek, sütöttem. Télen saját készítésű csemegeuborkával, nyáron általában kovászos káposztával, kovászos vagy sós uborkával tálalom. Szórhatunk rá friss kaprot, vagy apróra vágott petrezselyemlevelet.
10 megjegyzés:
Mi is imádjuk, nagyon jó! És képzeld, ma pont ezt tervezek estére sütni!:) Szoktam rá egy kis kecskesajtot is morzsolni, úgy is isteni.:)
Hááát, nem rontja el :)
Kerestem benne a hagymat, de ugy nez ki hogy te azt ki hagytad...mas kulomben gyonyoru arany sarga, es a vekony krumpli szeletek, alom szepen aranyszinure sultek, es meg ra a tojas...hat, csupa alom:DDD
Fel is teszem a Pinterest-re!
Anna, fel is tettem es vissza linkeltem hozzad.
Erre a board-omra csatoltam fel!
http://pinterest.com/foodandthrift/mellow-yellow/
De rég ettem ilyet, ésmilyen szuper ötletet adtál, ez lesz holnap a húsmentes napon, nyári káposzta salátával, hú, már most megéheztem:)
Nagyon jó ötlet, és köretnek is kiváló!
Nagyon jó ötlet, és köretnek is kiváló!
Tizen- valahány évvel ettem először ilyet egy ismerősömnél, finom, régen készítettem, repertoárra veszem :)
Köszi!
Örülök, hogy tetszik, általában a legegyszerűbb dolgok a legjobbak, a lényeg a jó alapanyag, amihez én mindig ragaszkodom. Itt: új burgonya és házi tojás. Hagyma tényleg nincs benne :)
Elisabeth, köszi a linket, érdekes site, csodás a "mellow"yellow
Nagyon szeretem a sült krumplit es milyen finoman hangzik a tojással :)
Megjegyzés küldése