Azt tartják, mi magyarok, nem eszünk elég halat, azt is csak karácsonykor, főleg halászlé vagy rántott hal formájában. Pedig nem is olyan nehéz ezen szokásunkon változtatni. Nem mintha a halászlé nem lenne csodálatos étel.
Ma már a halválaszték is egyre jobb, és az utóbbi időben több halétterem is nyílt, igaz, csak a fővárosban.
És egyre népszerűbbek a halfesztiválok is, amelyekről már korábban is írtam. A nagy sikerre valótekintettel az idén februárban már harmadszor rendezik meg. Érdemes kilátogatni, sok finomságot kóstolhatunk meg.
A lazac mindenhol és mindenkor kapható, és az ára is viszonylag elfogadható. Nem kell belőle sok, szerintem egy adagra bőven elég 100 g, és sok mindennel tálalható. Illik hozzá a tészta, a kuszkusz, a rizs.
Tálalható különböző mártásokkal, zöldségekkel.
Ez a brokkolis lazac is ugyanúgy készül, mint a spenótos verzió – ami a lazac sütését, a spagetti főzését, a mártás elkészítését illeti –, annyi különbséggel, hogy a mártásba spenót helyett blansírozott brokkoli kerül.
Szép és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése