2016-08-13

Egyszerű meggyes sütemény



Ha még van meggy ...
De barackkal, őszibarackkal, körtével is készíthető, és finom.

Hozzávalók: 140 g liszt, 60 g mandulaliszt, 120 g vaj, 100 g kristály cukor, 100 ml tej, 2 tojás, 1 csipet só, 1/2 sütőpor, 1 tk vaníliakivonat, 1 mk mandulaaroma

Elkészítés: 
A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a mandulalisztet, a sütőport és a sót.
A cukrot kézi mixerrel keverjük habosra a tojással, keverjük hozzá a vaníliakivonatot és a mandulaaromát, majd az olvasztott vajat és a tejet.
Ezután keverjük a masszához a lisztes keveréket. dolgozzuk össze sima masszává. Keverjük a kész masszához a megmosott, kimagozott megy 1/3 részét.
Töltsük a masszát egy vajjal kikent sütőformába és rakjuk a tetejére a megmaradt meggyet. A forma nálam 22 cm átmérőjű.
Süssük meg a pitét 190 C fokra előmelegített sütőbe 35-40 perc alatt. Tűpróba.
Tálaláskor szórjuk meg a süteményt porcukorral. 

Nincsenek megjegyzések: