Ma nagycsütörtök van, a bibliai utolsó vacsora, a néphagyomány szerint zöldcsütörtök, amikor is friss zöldekből készített ételek fogyasztása javasolt, sóska, spenót, medvehagyma - ezeknek van most szezonja....
A sóskalevesem minimál verzióját javaslom: sem tejszín, sem turmix, sem buggyantott tojás (lesz elég húsvétkor), csak úgy rusztikusan...
Annyi különbséggel, hogy a hagymát egy kicsit még 1 kk nádcukorral karamellizáltam.
Szerintem álomfinom lett, legalább is nekem.
Kíváncsi lennék, mit szóltok hozzá...
4 megjegyzés:
Szerintem jó lehetett, ki fogom egyszer próbálni, mert nagy sóskaimádó vagyok, jöhet minden formában, bár ehhez a rusztikushoz is kitűnő a buggyantott tojás ötlet, nem húsvétkor, amikor tojásmérgezés van, hanem valamikor máskor, amíg még van friss sóskalevél.
Az idén még nem készítettem sóskát
, de már alíg várom, nagyon de nagyon szeretjük!
Kellemes Húsvétot!
Köszönöm Juci!, Nektek is kívánok szép ünnepet!
Megjegyzés küldése