Nyár van, meleg van, csodás gyümölcsök vannak a kertekben és természetesen a piacokon. Kézenfekvő, hogy a könnyű nyári ételek és desszertek is gyümölcsből, vagy gyümölcsökkel készülnek. És természetesen az sem hátrány, ha nem kell bekapcsolni a sütőt.
Ilyen csodás, sütés nélküli desszert a tiramisu: a kávéval készült hagyományos vagy a valamivel könnyebb gyümölcsös változat.
De ebben a nagy melegben én most egy pudingos tiramisut ajánlok, mert ez is nagyon finom és azért nem egy (akkora) kalóriabomba. Ugyanis a vaníliapuding kalóriatartalma majdnem négyszer alacsonyabb, mint a hagyományos tiramisuba kerülő mascarponéé (117 kcal /100 g és 450 kcal /100 g)
Hozzávalók: 32 db babapiskóta, 500 g kimagozott meggy
- a pudinghoz: 0,5 l tej, 30 g kukorica keményítő, 1 ek lágy barna nádcukor, 1 tk vaj, 1 vanília rúd, 1 csipet só
Elkészítés:
Először magozzuk ki a meggyet. Ezután a meggy 1/3 részét turmixoljuk össze és ebbe a meggylébe áztassuk be a babapiskótát.
Készítsük el pudingot a már korábban leírtak szerint. Természetesen a pudingot meg is vásárolhatjuk...
Ezután fektessük a babapiskóták felét egymás mellé egy tálba (ha kisebb tálat használunk, akkor a harmadát, ha poharat, akkor csak egy réteget a pohár aljára), rakjuk rá a kimagozott meggyet és öntsük le a puding felével.
Ezt ismételjük meg még egyszer, vagy addig amíg tart a hozzávalókból. A tetején lévő pudingra vágjunk csokiforgácsot, természetesen igazi keserű csokoládéból.
A kész tiramisut, tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Kapcsolódó gyümölcsös receptek:
Görögdinnye mascarponés dióval
Grillezett őszibarack kókuszkrémmel
Görögdinnye granita
Görögdinnye gazpacho
Habos cseresznyés/meggyes sütemény
2 megjegyzés:
Kánikulában tökéletes desszert, a babapiskóta meggylében áztatva remek ötlet! :)
Igen, a babapiskóta gyümölcslébe mártását már elég rég "felfedeztem" :)
A tiramisu ezáltal "gyerekbarát" lett, a kávét nem nekik találták ki...
Az első ilyen gyümölcsös tiramusunál ez a gyümölcs málna volt, a recept a blogon megtalálható
Megjegyzés küldése