2021-11-29

Almatorta pillanatok alatt


Almás süteményreceptekből nincs hiány. Ahány ház, annyi szokás, és természetesen mindenkinek van egy tuti saját vagy nagymama receptje is. De csodás kekszek és szuflék is készülhetnek almával. És nem feledkezhetünk meg az aszalt vagy sült almakarikákról sem. Itt a blogon is nagyon sok almás recept található, és nem csak sütemények.

Mint minden más alapanyagnál, itt is lényeges a jó minőségű alma. Én az enyhén savanykás almákat részesítem előnyben és természetesen a származási helye sem mindegy. Ha pedig bio almához sikerül jutnunk, az már egyenesen mesés. Most ez mind "összejött" és csodás almás sütemények sülnek nálam a hétvégeken.

Hozzávalók: 75 g liszt, 6 darab alma, 2 tojás, 50 g cukor, 1 bio citrom leve és lereszelt héja, 100 ml tej, 50 g süthető csokiszemek, 1/2 fél (6 g) sütőpor, 1 csipet só.

Elkészítés: 

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre és locsoljuk meg a citrom kifacsart levével. 

Egy kézi mixerrel vagy habverővel keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a tejet és reszeljük hozzá a citrom héját. 

A lisztet keverjük el a sütőporral, adjunk hozzá egy csipet sót és dolgozzuk össze a tojásos masszával. Keverjük a masszába a csokiszemeket.

Egy kerek, 22 cm átmérőjű, kapcsos sütőformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel vagy béleljünk ki sütőpapírral.

Öntsük a tojásos-lisztes masszát az előkészített almákra, keverjük jól össze és öntsük át a sütőformába.

Süssük a tortát 180 C-fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre.

Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.


2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon szépséges lett és tényleg gyorsan elkészülhet. 😀

wanna írta...

Köszi! És tényleg egy pillanat műve :)