2011-02-21

Püspökkenyér - nem csak karácsonyra



Már említettem, hogy karácsonykor mindig sütök püspökkenyeret, ezért is kandíroztam az idén narancs - és citromhéjat. De természetesen ez az édesség bármikor elkészíthető, mert kitűnő a délutáni teához vagy kávéhoz. 

Elkészítés:
4 tojás sárgáját 4 kanál cukorral kikeverek és 4 kanál liszthez hozzáadok egy sütőport. A lisztet összekeverem az összevagdalt 5-6 dkg csoki, mazsola, dió, kandírozott gyümölcs, narancshéj keverékével. A keveréket hozzáadom a cukorral kikevert tojássárgájához, és ehhez keverem óvatosan, több részletben a 4 tojás habját. Jól kivajazott és lisztezett formában sütöm 200 fokon 8-10 percig, utána  180 fokon 25-30 percig. A formában hagyom kihűlni. Tetejére csokimáz vagy porcukor kerül.

A gyümölcs-dió-csokikeverék mennyisége és összetétele kedv vagy ízlés szerint változtatható, ma például meggyet és birsalmasajtot is raktam bele. 

Nincsenek megjegyzések: