2012-01-26

Bruschetta – az olasz fokhagymás pirítós



Ha valami finomat és gyorsat szeretnénk enni, akkor a bruschetta mindig jó választás, egy igazi könnyű vacsora. Ami természetesen nem más, mint sima pirított kenyér, zsemle, kifli vagy baguette, extra szűz olívaolajjal meglocsolva, megsózva, és egy-két dologgal esetleg még felturbózva. Ez a plusz általában kis kockára vágott paradicsom és apróra tépkedett vagy vágott bazsalikomlevél.A színekkel pedig lehet játszani, mert, mint minden ételnél, a látvány is igen fontos. Bruschetta-t csak nagyon finom olajjal érdemes készíteni, de ez akár más hidegen sajtolt olaj is lehet. Csak ajánlani tudom. Ezt a rozskenyeres változatot a sárga paradicsom tette különlegessé és széppé.

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Gyönyörűek a színek, de ízre is biztosan nagyon finom, ki fofogm próbálni, köszönöm szépen.

Lilla írta...

Igazán egyszer, és nagyszerű. A fénykép pedig csodás, mint mindig!

trollanyu írta...

Csodás színkavalkád:) És milyen finom, nagyon kedvelem én is ezt az egyszerű ételt, mert annyira finom tud lenni.Jó, hoy eszembe jutott, rozskenyeret kell sütnöm a hétvégén:)

Vicuska írta...

Mi is kedveljük, valóban mindig szépek a fotóid! :)

Elisabeth írta...

Wanna, ezt nagyon jól eltaláltad, mert sokszor szivesebben eszem a bruscettát rozs kenyéren mind pl. a baguetten, amin ugy szintén nagyon finom.
Szép a sárga paradicsommal...guszta, és finom!

tücsi írta...

Csodálatosan néz ki, mindjárt bele is harapnék:))

Katucikonyha, írta...

Iiiiiimádom! :-)