2016-10-11

Chili cukorban, ecetbenAz erős vagy a chili paprika nem csak felfűzve szárítva vagy ledarálva sóban tartósítva, fűszerként eltéve – jó, de készíthető belőle csodás chiliszósz, paprikakrém vagy akár savanyíthatjuk ecetben is, ahogy ezt egy kedves barátom említette. 
Nagyon ígéretesen hangzott, hát ki kellett próbálnom.
Ígérem ez az utolsó bejegyzés az idén tartósítási-befőzési témában. Mert hát hiába döntöttem el már korábban, hogy kész, ennyi, elég, valahogy mindig „közbe jött valami” – vagy valamilyen csodás zöldség a piacon, vagy valamilyen érdekes receptötlet... 

Ezzel a paprikával is pont így jártam.


A módszer egyszerű, a paprikákat rakjuk szorosan egymás mellé kisebb méretű üvegekbe, szórjunk rá 4-5 tk kristálycukrot, ízlés szerint. Az üvegeket rázogassuk meg, hogy a cukor jobban elkeveredjen a paprikák között, öntsük fel 10%-os ecettel és zárjuk le. Állítsuk az üvegeket fejre, párszor fordítsuk meg, hogy a cukor elolvadjon az ecetben.
Ennyi.
Elmondása szerint a kamra polcán mindenfajta hőkezelés nélkül eláll tavaszig és húsokhoz kitűnő csemege. Az üvegeket kinyitás után tartsuk hűtőszekrényben.
Ha megkóstoltam beszámolok róla. Nincsenek megjegyzések: